Ви зараз переглядаєте Відбулася зустріч з літераторкою Надією Частаковою

Відбулася зустріч з літераторкою Надією Частаковою

04 березня до Всесвітнього дня письменника у відділі обслуговування користувачів відбулася зустріч з талановитою місцевою поетесою, прозаїком, критиком, літературознавцем Надією Частаковою. На захід завітали поціновувачі поетичного слова.

Поетеса познайомила присутніх зі своєю творчістю. Її змістовну поезію наповнюють щирість, любов до рідного краю та його мешканців. Ліричні рядки чарівної авторки не залишили байдужими слухачів.

Вітальне слово взяв Василь Васильович Бондар – голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки письменників України.

Гості зустрічі дякували письменниці за творчість, приємне спілкування, щирість, теплоту, позитивні емоції та побажали Надії Частаковій подальших творчих успіхів.

Надія Гармазій (Частакова) – письменниця і літературознавиця.

Народилась 27.02.1987 року в м. Світловодськ, що на Кіровоградщині. Ще навчаючись у школі № 1, почала працювати позаштатним кореспондентом видань рідного міста «Світ-Перспектива» і «Світловодськ Вечірній». З 2004 по 2009 рік – студентка факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка, у 2009–2012 – аспірантка кафедри української літератури.

У 2012 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Літературно-критичні та культурологічні концепції у науковій творчості Івана Дзюби».

З 2012 р. і донині працює в Кіровоградському інституті розвитку людини на посадах старшого викладача, а згодом доцента.

З 2012 р. і зараз керує секцією літературної творчості Кіровоградської МАН.

Поетка у літературознавстві й літературознавиця в поезії. За фахом і покликанням – учитель, за змістом і формою – вічний учень. Працює у жанрі поезії, прози, критики.

Відома читачеві як авторка збірок «Готика» (2006), «Приручення лиса» (2008), «Попелище для феніксів» (2017), а також монографії «Іван Дзюба: Дух і творчість» (2016).

Твори друкувалися в альманахах, на сторінках «Вежі», «Літературної України», «Української літературної газети», «Дзвону», «Києва», «Склянки часу» та ін.

Лауреатка премії імені Є. Маланюка 2019 року.

Лауреатка премії імені Пантелеймона Куліша 2020 року.

Лауреатка Міжнародної літературно-мистецької премії імені Лесі Українки 2021 року.

Член НСПУ (2011).

Кандидатка філологічних наук (2012).

Займається викладацькою діяльністю і керує секцією літературної творчості МАН.

Живе й працює в м. Кропивницький.

Виховує дочку і сина.

Кучеренко І.В.
провідний бібліотекар
відділу обслуговування користувачів

Залишити відповідь