Ви зараз переглядаєте Бовтиська западина – незвичайне поряд

Бовтиська западина – незвичайне поряд

Іноді здається, що ми стільки знаємо про природу нашого краю, що загадок вже не залишилося. Але навколо ще безліч дивних, незвіданих, загадкових місць, в яких ще живе таємниця…

Так, поблизу Кропивницького знаходиться одна з астроблем – космічних ран земної поверхні, утворених внаслідок падінь астероїдів мільйони років тому, – Бовтиська западина.

Про неї на зустрічі у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук бібліотеки Чижевського розповіла краєзнавиця, лауреатка премії імені Володимира Ястребова Олена Классова.

Йшлося про наукові розвідки корисних копалин, які проводилися на території Бовтиської западини, про історію цієї місцевості, про унікальні червонокнижні рослини, а також про тварин, що мешкають на її теренах. Такі місця вирізняються особливостями магнітних полів, тому цікавлять не тільки науковців, а й езотериків.

Зустріч пройшла на одному диханні, в теплій, душевній атмосфері і не залишила байдужим жодного з присутніх. Дякуємо всім учасникам заходу за цікаве спілкування та щирі емоції.

Залишити відповідь