Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: як говорити так, щоб тебе почули

Батьківський клуб: як говорити так, щоб тебе почули

Дуже часто батьки витрачають багато часу даремно, намагаючись змусити свою дитину щось зробити. Ця проблема є актуальною для багатьох сімей. Але ж як спілкуватися з дитиною так, щоб вона вас почула? Це та інші питання обговорювали разом із сімейним та практичним психологом Юлією Абрамович під час чергового засідання Батьківського клубу.

На початку зустрічі пані Юлія провела з учасниками клубу мозковий штурм з питань, що заважає комунікації між батьками та дітьми, а що допомагає комунікувати.

Учасники заходу обговорювали різні життєві ситуації, запропоновані психологом. Вони моделювали поведінку батьків і дітей та шукали шляхи виходу з ситуацій, використовуючи методи ненасильницького спілкування.

Кожній дитині властиво розуміти любов батьків по-своєму. Психологи стверджують, що існує п’ять шляхів до серця дитини чи дорослої людини: дотик, слова заохочення, час, подарунки та допомога. Тому для батьків важливо обрати саме ту «мову», яка веде до серця їхньої дитини.

Спілкуючись з дітьми, порадила пані Юлія, необхідно частіше нагадувати собі:

  • перед нами діти;
  • вони поводять себе як діти;
  • буває, що їхня поведінка діє нам на нерви;
  • якщо ми виконуємо свої батьківські обов’язки i любимо дітей, незважаючи на їxні витівки, вони, подорослішавши, виправляються;
  • якщо вони повинні догодити нам, щоб заслужити любов, якщо наша любов умовна, діти її не відчують. Тоді діти гублять впевненість у собі й не здатні правильно оцінювати власні вчинки, а значить, не можуть контролювати їx.

Любов і спілкування – це найнадійніший фундамент спокійного дитинства. Якщо це розуміють дорослі, дитина виростає доброю i щедрою людиною.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Залишити відповідь