Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: причини та наслідки вживання наркотичних речовин підлітками

Батьківський клуб: причини та наслідки вживання наркотичних речовин підлітками

Така форма роботи з батьками та дітьми як Батьківський клуб, що проводиться регулярно у бібліотеці, стає надзвичайно популярною серед містян і не тільки.

На прохання Великосеверинівської громади бібліотекарі відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я провели засідання Батьківського клубу у Підгайцівському сільському клубі для жителів громади та внутрішньо переміщених осіб. Темою обговорення стало вживання наркотичних речовин підлітками.

Підлітковий період є непростим для дитини, яка постійно шукає себе. Водночас цей період – стан хронічних тривог для батьків, адже для життя та здоров’я дитини існує чимало реальних небезпек. Зокрема, підлітки належать до групи ризику стосовно вживання наркотичних речовин. Часто батьки підлітків звертаються з питанням, як зрозуміти чи приймає дитина наркотики.

Відповісти на тривожні питання батьків та підлітків щодо наркотичних засобів зголосилася Ольга Варіченко, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Кіровоградській області. Вона зазначила, що у наслідок вживання наркотиків виникає захворювання – наркоманія, яке призводить до глибокого виснаження організму людини, порушення його життєвих функцій. І такі симптоми як, наприклад, неадекватне збудження або загальмованість, широкі чи вузькі зіниці незалежно від освітлення, порушення мови і рухів, зниження больової чутливості і т.п. кажуть, як правило, про те, що проблема вже сильно запущена.

Щоб не допустити таких порушень, потрібно бути уважними до своїх дітей. Для цього треба добре знати, як і чим живе ваша дитина. Спостерігайте за поведінкою своєї дитини, радить пані Ольга, адже турбота та контроль з боку батьків, а також вміння дитини відмовити в сумнівній пропозиції допоможуть уникнути їй ризикової поведінки та зберегти здоров’я.

Засідання клубу проведено у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом “Безпечне майбутнє”.

#Спільно

Залишити відповідь