Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: мотивуємо дитину до навчання

Батьківський клуб: мотивуємо дитину до навчання

Розпочався новий навчальний рік і повернутися до шкільного ритму після літніх канікул неймовірно важко. А через широкомасштабну війну і діти, і їхні батьки перебувають в стані майже постійного стресу. Багато батьків вже за ці перші дні навчання помітили, що стрес позначається, зокрема, і на навчальних навичках, здібностях і можливостях дітей.

Як батькам мотивувати дитину знову думати про навчання, учасники дізналися на черговому засіданні Батьківського клубу.

Психологиня Вікторія Тарасова порадила із розумінням і терпінням ставитися до можливих труднощів, які виникають у дітей під час навчання. Якщо батьки бачать, що в їхніх сина чи доньки знижується концентрація уваги, з’являється відстороненість, погіршується пам’ять тощо, треба пам’ятати, що це – нормально в теперішніх умовах. Головне – пояснити дітям, що ці явища тимчасові.

Пані Вікторія поділилася основними правилами, дотримуючись яких, батьки допоможуть своїй дитині легше налаштуватися на навчальний рік. Шановні батьки, поверніть звичний режим сну; дозволяйте прогулянки на свіжому повітрі; задовольніть потребу у спілкуванні; влаштуйте шкільний шопінг; подбайте про здорове харчування; не сваріть за оцінки; складіть «карту тижня»; зберігайте спокій; вигадайте приємні сюрпризи для дитини в якості заохочення.

Будьте поруч, діліться очікуваннями і розвіюйте побоювання, беріть участь у процесі навчання в міру потреби. Розкажіть, що ви теж колись навчалися у школі та покажіть, що поділяєте почуття дитини та завжди готові прийти на допомогу. Пам’ятайте, що тільки ви можете зрозуміти, що потрібно вашій дитині. Достатньо лише краще прислухатися до неї.

Батьківський клуб відбувся в межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

До нових зустрічей!

Ірина Рєзнік,
відділ обслуговування користувачів

Залишити відповідь