Ви зараз переглядаєте У пошуках бібліотечних скарбів

У пошуках бібліотечних скарбів

Наприкінці березня на запрошення фахівців інформаційно-бібліографічного відділу до бібліотеки Чижевського завітали студенти Кіровоградського будівельного фахового коледжу. Майбутні будівельники стали учасниками захопливої квестової гри «Пошуки скарбів бібліотеки». Щоб виконати квестові завдання, учасники спочатку мали розгадати зашифровані у «карті скарбів» локації, адже бібліотека перетворилась на час гри на бібліомісто, а її відділи й сектори – на проспекти, провулки, експозиційні бульвари, навіть був прикордонний пункт. Оскільки надворі вік цифрових технологій, звіти про виконання завдань учасники надсилали на бібліотечні месенджери у вайбері й телеграмі. А щоб знайти місце, де були заховані «скарби», скористались програмами для зчитування QR-кодів.

Найбільшим скарбом бібліотеки, звісно, є книги. Учасники квесту відшукали «скарби» – ними виявились найбільша й найменша книги у книгозбірні – Національний атлас України (48см/33см) та видання польською мовою «Moje Prawa Podstawowe w Unii Europejskiej» («Мої базові права в Європейському союзі») (3см/2см).

З огляду на склад групи, де переважна частина – хлопці, гра відбувалась дуже динамічно – «провідники»-бібліотекарки ледь встигали за юнаками у перегонах сходами і поверхами книгозбірні. У підсумку всі були задоволені: організатори – активністю учасників і відсутністю тривог, а також тим, що залучили до бібліотеки нових відвідувачів; учасники – можливістю позмагатись і весело й корисно провести час. До того ж студенти-будівельники під час гри відвідали найбільші масові відділи бібліотеки, ознайомились з деякими популярними краєзнавчими й історичними книгами, погортали й роздивилися розкішне подарункове багатотомне видання «Україна: хронологія розвитку», а також дізналися, у якому відділі можна взяти книги для читання додому.

Цікавий факт: двійко хлопців, побачивши у читальній залі чоловіка з розкладеною шаховою дошкою і дізнавшись мимохідь, що це викладач, який навчає грі у шахи, із захватом переповіли цю інформацію у групі й після завершення квестового марафону одразу побігли спілкуватися з шаховим гуру.

Тож за всіма ознаками можна констатувати: захід відбувся на «відмінно».

Залишити відповідь