Ви зараз переглядаєте Бережи енергію – збережи Україну!

Бережи енергію – збережи Україну!

11 листопада – Міжнародний день енергозбереження. Вже другий рік поспіль працівники Орхуського центру екологічної інформації долучаються до відзначення цієї дати. Цього дня на майданчику головної книгозбірні області для містян була проведена вулична акція «Бережи енергію – збережи Україну!».

Акція спрямована на отримання інформації про способи енергозбереження та існуючі поновлювані джерела енергії.

В рамках акції була представлена тематична добірка літератури, яка познайомила з новітніми світовими тенденціями в області енергозбереження та способами раціонального використання енергоресурсів. Також бібліотекарки роздавали перехожим буклети та інформаційні роздруківки-поради щодо ощадливого використання електроенергії в побуті.

Ось декілька прикладів із цих порад. Чому потрібно вчасно очищувати чайник від накипу? Виявляється, що накип збільшує витрати електроенергії до 30%. Чи потрібно вимикати побутові прилади з розеток? Так, потрібно, бо в режимі очікування вони також споживають електрику. А як використовує електрику не повністю завантажена пральна машина? І в цьому випадку теж відбувається перевитрата електроенергії до 15%. Тож перехожі дізнались багато цікавого й корисного для себе. Сподіваємось, що акція поповнила знання кропивничан про ощадливе використання електроенергії в своїх домівках.

Економите завжди, коли є можливість! Не будьте байдужими! Це крок до перемоги!

Залишити відповідь