Ви зараз переглядаєте Запрошуємо на «ArtMix»

Запрошуємо на «ArtMix»

У відділі мистецтв головної книгозбірні Кіровоградщині відкрилася надзвичайна виставка.

«ArtMix» – це роботи студентів, викладачів та випускників кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету ЦДПУ імені Володимира Винниченка, які вони створили за двадцять років існування факультету.

На виставці представлені більше 50 робіт. Декоративний розпис, Petit Point, кераміка, графіка, акварель, пастель, гарячий та холодний батик, джутове плетіння, олійний живопис, витинанки, ляльки та амігурумі. Неймовірні роботи – талановиті, яскраві та захоплюючі!

І презентували їх не стандартно, а інтерактивно: кожен автор до своєї роботи кріпив етикетку.

«Завдяки цьому ми їх всіх побачили. Зазвичай, ми, глядачі, рідко знаємо в обличчя авторів робіт, які нам сподобалися», – зазначила завідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова.

Вона додала, що виставка – своєрідний покажчик для абітурієнтів того, чому можна навчитися на факультеті. До речі, факультет починався зі спеціальності «Вчитель початкових класів та образотворчого мистецтва, потім додалось «Образотворче мистецтво та практична психологія», відкрили спеціальність «Вчитель образотворчого мистецтва та дизайну» і зараз ліцензована освітня програма «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

Художники подякували бібліотеці за постійну увагу до їх творчості. Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Лариса Гарбузенко зізналася, що не уявляє свого життя без бібліотеки.

«Вона давно не лише місце, де можна почитати чи взяти книгу. Вона трансформувалася і змінилася. Якби мені було найгірше, я би прийшла в бібліотеку. Якби мені було найкраще, я би прийшла у бібліотеку», – поділилася своїми почуттями пані Лариса.

Вона зазначила, що багато робіт поки не знайшли місце на виставці, але обов’язково будуть виставлені.

«В середині червня ми матимемо змогу розширити експозицію і віддати під неї другий зал», – додала Світлана Ушакова.

Працюватиме «ArtMix» до середини серпня. Запрошуємо на виставку!

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь