Ви зараз переглядаєте Антиутопія сучасності

Антиутопія сучасності

В бібліотеці Чижевського експонується виставка київського художника Петра Лисенка – “Антиутопія сучасності”.

На виставці представлені насичені алегоричним змістом роботи патріотичного, філософського, символічного та сюреалістичного, які показують антиутопію сучасності художника Петра Лисенка – «Грибник» (2023), «Єнот-диверсант» (2022), «Цивілізація вовків» (2022), «Воїтелька» (2023), «Жадібний блазень» (2022), «Lend-lease» (2023), «Міст» (2023), «Фея-миротворець» (2022), «Журба» (2023), «Бавовна» (2023).

Війна в Україні спонукала до створення художніх робіт про орків, цивілізацію вовків, фею-миротворицю, дівчину-воїна з синьо-жовтим прапором та інших персонажів сьогодення.

В рамках літньої програми виставка користується неабияким зацікавленням учнів та вчителів міських шкіл. Діти залюбки затримуються у видовищних картин і фотографуються на пам’ять про чудові літні відкриття.

Трішки про автора виставки:

Після закінчення Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури він почав активно вивчати 2D та 3D комп’ютерну графіку. Займався створенням концепт – арту, текстуруванням та 3D моделюванням персонажів, предметів, інтерфейсів для комп’ютерних ігор та сайтів. Також митець створював постери, малював комікси та працював над різними проектами сучасного арт-життя в Україні. Насичений ритм не заважав йому писати картини в різних жанрах і виставляти їх на Андріївському узвозі. Петро Володимирович брав участь у кількох спільних виставках у м. Києві: Український дім («Ліга Артіс») 1996 рік, Музей – майстерня Івана Кавалерідзе у 2013-2014 рр., Музей історії Києва – 2014 рік, Музей міста Тяньцзін (Китай) – 2014 рік. Твори художника Петра Лисенка знаходяться у приватних колекціях США, Канади, Європи та Китаю.

Запрошуємо на перегляд виставки до головної книгозбірні області.

Вхід за читацьким квитком.

Залишити відповідь