Ви зараз переглядаєте Андрія Куркова номінували на престижну італійську премію Strega Europeo

Андрія Куркова номінували на престижну італійську премію Strega Europeo

Нещодавно роман Андрія Куркова «Самсон і Надія» номінували на національну премію Strega Europeo в Італії. У перекладі італійською книга називається L’orecchio di Kiev – «Київське вухо».

Книжка розповідає про Самсона Колечка, у якого під час вуличного погрому козаки зарубали батька, йому самому відтяли вухо. У Києві тим часом відбувається заворушення, місто захоплюють більшовики, але вони майже не контролюють ситуацію. Містян грабують справжні і фальшиві червоноармійці, по околицях Києва раз по разу господарюють банди всіляких отаманів – Зеленого, Григор’єва, Струка. За збігом обставин, завдяки письмовому столу покійного батька, Самсона Колечка беруть на службу до міліції. Ця справа для нього абсолютно нова, проте він одразу починає розслідувати злочини – ті, що здійснюють червоноармійці, які в нього оселилися. Розслідування Самсона призводять до абсолютно непередбачуваних наслідків.

Українською книжка вийшла 2021 року у видавництві «Фоліо». Перекладений роман вийшов у видавництві Marsilio Editori 2022 року в перекладі Клаудії Зонгетті. Він започатковує серію книжок Куркова італійською мовою.

Premio Strega Europeo – це щорічна літературна премія, яка присуджується за роман у перекладі італійською мовою європейського автора, який отримав національне визнання у своїй країні. Заснована у 2014 році та вручається Фондом Марії та Гоффредо Беллончі.

Книга-номінантка чекає на своїх користувачів у бібліотеці імені Дмитра Чижевського.

Залишити відповідь