Ви зараз переглядаєте Український письменник отримав премію Гайнріха Гайне

Український письменник отримав премію Гайнріха Гайне

Нещодавно в Дюссельдорфі, Німеччина, відбулася церемонія вручення премії Гайнріха Гайне. Цьогоріч нагороду отримав український поет, письменник і перекладач з Івано-Франківська Юрій Андрухович.

“Приємно, коли увесь зал театру в Дюссельдорфі аплодує стоячи українському письменнику і кожен вітальний виступ закінчується словами Слава Україні. І ще одна перемога української культури в світі, вияв солідарності і підтримки. І зворушливо, що в рамках церемонії з ініціативи Юрка збирали кошти на підтримку Харківського ЛітМузею”,- зазначив письменник Андрій Любка, який був присутнім на церемонії.

За словами організаторів, нагорода, присуджена Андруховичу, нагадує про те, щоб продовжувати “виявляти солідарність з Україною та українським народом”.

“Андрухович пристрасно відданий європейській ідеї та представляє ідентичність України як культурної нації. Він нагадує Європі, що свобода і права людини знаходяться на передовій оборони України”, – пояснювали своє рішення організатори.

Премію імені Гайнріха Гайне було засновано містом Дюссельдорфом в 1972 році на честь 175-річчя від дня народження відомого німецького поета. Її присуджують раз на два роки людям, які своєю інтелектуальною діяльністю сприяють соціальному та політичному прогресу, служать міжнародному взаєморозумінню. Грошововий розмір премії – 50 тисяч євро.

Книги відомого українського письменника шукайте на книжкових поличках нашої книгозбірні.

Залишити відповідь