Ви зараз переглядаєте Магія голосу

Магія голосу

Сьогодні втретє Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського брала участь в Радіодиктанті національної єдності. Разом з бібліотекарями до україномовного флешбому приєднались наші друзі – науковці, історики, краєзнавці, мовознавці, літератори, медики, студенти тощо. Дякуємо всім учасникам за чудову атмосферу єднання та підтримки!

Протягом останніх років нам дуже щастить, адже авторами текстів для радіодиктантів стали Іван Малкович, Юрій Андрухович, Ірина Цілик, Катерина Калитко, які писали про книжки та читання, дивовижні моменти життя, що закарбувалися у пам’яті, рідний дім та безкінечні українські дороги.

Цього року Оксана Забужко подарувала нам свої думки про магію голосу, магію української мови і української пісні, що допомагали мільйонам людей не загубити свою національну ідентичність.

Радіодиктант, безумовно, добрий спосіб перевірити знання української. А з іншого боку, наскільки важливо написати його бездоганно? Чи не вагомішою є тут саме участь у спільній справі?

Рука спокійно виводить букви, ті складаються в слова, які, в свою чергу, перетворюються у речення, сповнені думок і відчуття щирої любові до рідної землі, гордості за приналежність до нації і великої духовної єдності з усіма, хто називає себе українцями.

Залишити відповідь