Ви зараз переглядаєте Слідами старих легенд

Слідами старих легенд

До Дня міста в Інтернет-центрі бібліотеки Чижевського студентам Кропивницького інженерного фахового коледжу ЦНТУ влаштували віртуальну подорож «Слідами старих легенд». Це був спільний захід головної книгозбірні області та Музею музичної культури ім. Кароля Шимановського.

Найцікавіші історичні факти з часів заснування нашого міста, легенди про Злодійську балку, підземний хід з фортеці Святої Єлизавети та багато іншого відвідувачам бібліотеки розповіла головний зберігач фондів музею музичної культури ім. Кароля Шимановського, лауреат обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова Олена Классова.

Кропивницький – місто, яке за фасадами старих будівель приховує багато таємниць і пані Олена знає безліч цікавих легенд, що передаються з покоління в покоління, про перших поселенців, визначних особистостей, які залишили свій слід в історії міста, про сховані скарби, містичні і романтичні історії, які траплялися з мешканцями Єлисаветграду. Особливо цікавою виявилась для слухачів трагічна історія палацу купця Барського.

На Google-картах гості роздивлялись історичні місця та пам’ятки архітектури, про які йдеться в легендах, та порівнювали їх сучасний вигляд зі старими фотографіями. Погодьтеся, віртуальна подорож – це вдалий і зручний спосіб дослідити рідне місто, поєднання інформаційних технології із живим спілкуванням, створення унікальних можливостей відчути себе справжнім дослідником.

Запрошуємо до Інтернет-центру на віртуальну подорож «Слідами старих легенд», яка створює міст між минулим та сучасністю, відкриваючи нові горизонти для пізнання, навчання та досліджень.

Залишити відповідь