Ви зараз переглядаєте Культура статевих стосунків

Культура статевих стосунків

Бібліотека Чижевського спільно з Обласним центром планування сім’ї та репродукції людини продовжує інформаційно-просвітницьку роботу щодо культури статевого життя молоді.

Найважливішим у житті кожної людини є здоров’я, а для жінки її репродуктивне здоров’я. Незахищені статеві контакти, непостійні партнери у молоді роки можуть з часом «відгукнутися» багатьма проблемами і навіть призвести до безпліддя. Тому варто більше знати про культуру статевого життя.

Лікарка Антоніна Авраменко проінформувала студентів щодо небезпеки ранніх статевих стосунків, яка полягає не лише в настанні небажаної вагітності, а ще й у зараженні різноманітними інфекціями, що передаються статевим шляхом.

Окремий інформаційний блок був присвячений засобам контрацепції.

«Використання контрацепції – важлива складова здорового та свідомого планування сім’ї, а варіантів є дуже багато», – зазначила лікарка.

Тож і говорили про методи захисту, розглядали, які переваги та недоліки має кожен метод та чи впливає використання контрацептивів на гормональне здоров’я жінки й можливість завагітніти у майбутньому.

Актуальність та важливість теми підкреслили й самі студенти, які жваво та розважливо обговорювали проблеми статевого виховання молоді, умови створення сім’ї та її щасливе існування.

Оксана Завіна,
відділ документів з питань
медицини та охорони здоров’я

Залишити відповідь