Ви зараз переглядаєте Майбутнє України

Майбутнє України

Діти – найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю й теплом. Природно, коли дитину оточують любов’ю, увагою й піклуванням. І якщо в дорослому житті ми інколи мріємо повернутися у своє дитинство, це означає, що воно було щасливим і безтурботним, яким і має бути для кожної дитини.

У рамках Тижня щасливих дітей фахівці відділу обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського провели вуличну акцію «Діти – майбутнє України».

Учасники акції переглянули виставку книг сучасних письменників для дітей різного віку: серія книжечок для наймолодших «Все про Цуценятко», «Все про Телятко», «Чудеса в природі», «Чудеса в морі» Ірини Сонечко, «Від вушок до хвостів. Про котів», «Від вушок до лап. Про собак» Ангеліни Журби, «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся» Юлі Смаль, «Герої дикого лісу. Порятунок від смутку» Андреа Шютце та інші. І, звичайно ж, збірки казок «365 казок на кожен день», «365 казок на ніч» та книжки-панорами «Червона Шапочка», «Троє поросят».

Цікавими та пізнавальними для дітей та дорослих були ігри «Чарівна торбинка», в якій заховалися різні речі з казок, і «Склади слова-пазли». У двох великих словах БІБЛІОТЕКА та ЗАПОВІДНИК вони знаходили та складали з літер маленькі слова: «білка», «кіт», «кіно», «вода» та інші. Найактуальнішим серед них було слово «літо», на яке так чекають усі діти та дорослі.

А розпочинається літо з Міжнародного дня захисту дітей, який закликає всіх дорослих до зусиль по забезпеченню дітям гідних умов життя, освіти й відпочинку, а також надійного захисту. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

Залишити відповідь