Ви зараз переглядаєте Сини однієї матері

Сини однієї матері

23 травня Україна відзначила День Героїв. Він встановлений на честь українських воїнів від часів Київської Русі до сьогодення, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність української держави. Саме в цей день у відділі обслуговування користувачів Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася публічна лекція «Героям Слава!» кандидатки історичних наук Вівсяної Інни Анатоліївни.

Пані Інна крок за кроком познайомила курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ з такими героями як Ілля Муромець, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Тарас Шевченко, Іван Франко, згадала героїв Крут та воїнів Другої світової війни. Особливу увагу науковця приділила подіям на Євромайдані, розповіла про наших героїв-земляків, на честь яких перейменовано вулиці Віктора Чміленка, Євгенія Тельнова, Юрія Коваленка та Тараса Карпи.

Коли уважно слухаєш кожну історію, глибоко осмислюєш кожну долю, кожен спогад про наших захисників, вдивляєшся в очі кожного з них, в їхні посмішки, то виникає почуття, яке неможливо сплутати з чимось іншим. Здається, ніби всі ці хлопці з однієї родини зі схожими характерами, поглядами на життя, цінностями. І це істинна правда, бо вони сини однієї матері – України.

Всі учасники заходу мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою, на якій були представлені різні періоди нашої історії і здобути для себе ще багато нової і корисної інформації.

Захід можна переглянути на бібліотечній сторінці YouTube.

Залишити відповідь