Ви зараз переглядаєте Чи були ви в Паризькому музеї?

Чи були ви в Паризькому музеї?

До Міжнародного дня музеїв в Інтернет-центрі студентам та викладачам Донбаського фахового коледжу технологій та управління провели віртуальну екскурсію Паризьким міським музеєм сучасного мистецтва. Мистецтво, яке зародилося на початку ХХ століття під впливом стрімкого розвитку технологій, багатогранне, цікаве, неймовірне, іноді незрозуміле. Художники змінили саму сутність мистецтва, вони взялися за дослідження і переосмислення світла, кольору і форми художніх творів.

Глядачі насолоджувалися творами Робера Делоне. Разом з дружиною Сонею, яка народилася в Одесі, Робер придумав абстрактний стиль живопису орфізм. До речі, Соня розробляла теорію кольорових плям і їх поєднань. Ідея була в тому, що кольори, покладені поруч, створюють певну динаміку, впливають один на одного. На відміну від кубістів, Делоне не сприймав лінійний малюнок. Він намагався уникати ліній, ламати їх, розмежовувати образи без використання контуру. Майстер захоплювався колористичною технікою: форми на своїх полотнах він створював шляхом співвідношення різнобарвних площин, а простір формував завдяки тональним невідповідностям.

Далі увагу відвідувачів привернули композиції, створенні під впливом новаторського арт-руху флуксусу, започаткованого у 60-х роках минулого століття. Його зміст полягав в об’єднанні різних художніх способів, технік, течій мистецтва в одному потужному і спонтанному потоці. Основний принцип флуксусу – абсолютна спонтанність, довільність, відмова від будь-яких обмежень, що досягалося такими формами, як хепенінг, деколаж, різні вуличні акції та вистави, антитеатр.

Надихнулися глядачі яскравими і позитивними роботами відомих художників Моріса де Вламінка, Андре Дерена та Пабло Пікассо у стилі фовізму.

Безперечно всіх вразила своєю величчю панорама Рауля Дюфи «Фея електрики», яка розміщена в окремій залі і має статус найбільшої картини у світі.

Галереї Токійського палацу, в якому розміщений музей, постійно дивують відвідувачів експозиціями різних напрямків та течій сучасного мистецтва, створених відомими у всьому світі та маловідомими геніальними художниками, скульпторами, фотографами, акторами.

Віртуальні екскурсії – це можливість для всіх відвідувати найвіддаленіші та дивовижні місця нашої планети. Запрошуємо на екскурсію!

Залишити відповідь