Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: код нації

Батьківський клуб: код нації

У День вишиванки засідання Батьківського клубу, звісно, присвятили вишиваним сорочкам. Розповіла про них майстриня народної вишивки, дослідниця і колекціонерка старовинних сорочок з Харкова Ганна Баранова.

Вона торкнулася історії, символіки та значення кожного елемента одягу, поділилась цікавими фактами про матеріали та техніки виготовлення традиційних частин вбрання і сама виступила в ролі моделі – продемонструвала старовинну сорочку з Первозванівки, виготовлену з конопель та оздоблену вишивкою у різних техніках.

У ці складні часи вкрай необхідно говорити з дітьми про українські традиції, щоб допомогти їм усвідомити свою приналежність до народу з багатою культурою та історією. Батьки ж мають зрозуміти важливість збереження національної ідентичності та необхідність відновлення традицій вишивки, створювати власні вишивані вироби, щоб передавати їх у спадщину наступним поколінням.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні зустрічі.

Залишити відповідь