Ви зараз переглядаєте Барвисте свято

Барвисте свято

День вишиванки став для відвідувачів бібліотеки Чижевського чудовою нагодою насолодитися красою, створеною золотими руками майстринь та майстрів обласної громадської організації «Єлисаветградський узвіз».

У головному холі книгозбірні розгорнулася виставка «Барвисте свято», на якій були представлені більше п’яти десятків витворів, виконаних в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва: чоловічі та жіночі вишиванки, вишиті рушники, простирадла, подзори, картини, ляльки-мотанки, текстильні ляльки, прикраси з бісеру та об’ємно-просторові композиції.

Керівниця «Єлисаветградського узвозу» Ірина Поляруш розповіла про історію створення організації та провела екскурсію по виставці. Молода і талановита майстриня Тетяна Артеменко, авторка чудових жіночих прикрас з бісеру, представила свої роботи та розповіла, що надихає її на творчість. Нікого не залишила байдужим і щира розповідь Ірини Губанової, яка з початком повномаштабного вторгнення росії до України залишила рідне місто Костянтинівка на Донеччині та переїхала до Кропивницького. Тут вона познайомилася з майстринями «Єлисаветградського узвозу» і згодом доєдналася до організації. Пані Ірина представила авторські ляльки, які виготовляє багато років.

Присутні жваво спілкувалися з майстринями, задавали багато питань щодо їх творчості, висловлювали своє захоплення роботами та бажали подальших успіхів майстриням.

Виставка протягом місяця експонуватиметься в відділі документів із економічних, технічних та природничих наук.

Залишити відповідь