Ви зараз переглядаєте Великодній бібліогравікон

Великодній бібліогравікон

Напередодні великодніх свят до бібліотеки завітали дев’ятикласники НВО № 24. Працівники інформаційно-бібліографічного відділу запросили юнаків і дівчат на «Великодній гравікон». Якщо вам невідоме слово «гравікон», хочемо розшифрувати: гра – вікторина – конкурс. Скорочено – гравікон.

Програма заходу була дуже насиченою. Спочатку – рухлива гра-розминка з м’ячем у колі, яка передбачала швидке реагування на завдання ведучого. Далі, об’єднавшись у три команди, підлітки взяли участь у конкурсі «Великодня писанка»: створювали писанку за допомогою аплікації або колажування. Для цього бібліотекарі заздалегідь приготували видання, які розповідають про символи й народні орнаменти. Кожна команда мала презентувати свій творчий здобуток, пояснивши використану символіку. Молодь приємно здивувала: юні писанкарі розмістили на малюнках та колажах і стародавні слов’янські символи, і сучасну атрибутику, пов’язану з вірою та сподіваннями українців на мир і перемогу.

За брейнстормінгом «Лікарські дерева України» відбувся інтелектуальний командний конкурс на знання народних приказок і прислів’їв «Збережи народну мудрість».

Під час п’ятихвилинного тренінгу учасники навчилися користуватися віртуальною довідкою на сайті книгозбірні та приєднались до бібліотечних спільнот у месенджерах.

Наостанок всіх запросили на майстер-клас «Весняна квітка», де юнаки й дівчата створювали чудові квіткові композиції у техніці орігамі. Приємно було спостерігати, як творчість захопила не тільки дівчат, а й хлопців.

Захід відбувся у рамках проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні». Проєкт реалізується благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

#Спільно

Залишити відповідь