Ви зараз переглядаєте Завдяки тобі: історія спецзв’язківця Дмитра Кондратенка

Завдяки тобі: історія спецзв’язківця Дмитра Кондратенка

В рамках проєкту «Патріотичне виховання» у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського за підтримки ГО «Едина родина Кропивниччини» з учнями кропивницького ліцею «НУШ» зустрілась мати загиблого воїна ЗСУ.

Людмила Іванівна Шибіста розповіла цікаві історії з життя свого сина Дмитра Івановича Кондратенка – майора ЗСУ, учасника російсько-української війни, який загинув під час повномасштабного російського вторгнення в Україну в 2022 році.

В теплій атмосфері камерного спілкування жінка поділилась своїми споминами про дитинство і юність сина, про спортивні досягнення, про формування характеру і свідомий вибір професії військового. Були представлені світлини Дмитра різних років, які мама доповнювала споминами чудових життєвих миттєвостей. Вона розповіла про цільний характер сина, чесність, здатність прийти на допомогу. Особливо дітям сподобалась жартівлива історія про черешні.

Тремтливо і зворушливо розглядали учні оксамитові коробочки з нагородами Дмитра, зокрема орден «За мужність» III ступеня, яким герой був нагороджений за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

На патріотичному майстер-класі від Олени Степанок дівчата та хлопці створили арт-листівки для мами Дмитра та воїнів ЗСУ. Діти та вчителі тепло подякували Людмилі Іванівні за розповідь про сміливого героя і подарували ніжні осінні троянди, а спільна світлина закарбувала цей день для особистої історії.

Залишити відповідь