Ви зараз переглядаєте Медіаграмотність об’єднує!

Медіаграмотність об’єднує!

В рамках Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності, який щорічно відзначається у світі за ініціативою ЮНЕСКО, в Інтернет-центрі нашої книгозбірні відбулося чергове засідання Батьківського клубу.

Цього разу обговорювали одну з найактуальніших тем – медіаграмотність. На сьогодні з розвитком технологій і збільшенням поширення цифрових медіа та з масштабною пропагандою ворога як для дітей, так і для батьків важливо бути медіаграмотними.

На засіданні обговорили, як важливо вміти безпечно існувати в цифровому просторі, вчились розпізнавати фейки, пропаганду та дезінформацію, а також як правильно перевіряти інформацію за допомогою «білого списку» українських медіа.

Після завершення зібрання охочі батьки мали змогу пройти Національний тест з медіаграмотності, що організовано Національним проєктом «Фільтр». А діти проявили свої творчі здібності під час майстер класу «Проектування в 3Д просторі».

Бажаємо всім бути медіаграмотними та запрошуємо приєднатися до Батьківського клубу, адже ми обговорюємо багато актуальних питань, які хвилюють кожного.

Засідання клубу було проведено у рамках проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з благодійним фондом «Безпечне майбутнє».

Залишити відповідь