Ви зараз переглядаєте Знай про гепатит! Дій зараз

Знай про гепатит! Дій зараз

Вуличну акцію «Знай про гепатит! Дій зараз» провели працівники відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами.

Вірусні гепатити становлять серйозну проблему для системи охорони здоров’я через їх широку поширеність, особливості шляхів передачі, складність діагностування, обмежений доступ до тестування, негативні наслідки розвитку хвороби та низький рівень усвідомлення населенням щодо наслідків захворювання.

Україна належить до країн із середньою поширеністю гепатитів. Тож в рамках заходу на бібліотечному майданчику для кропивничан та гостей міста була представлена тематична добірка літератури «Чим небезпечні гепатити». На ній були представлені книжки та матеріали, спрямовані на попередження захворювань на гепатити.

Також бібліотекарки розповсюджували буклети та інформаційні роздруківки-поради щодо попередження захворюваності та підвищення обізнаності населення. Адже тільки свідоме і відповідальне ставлення до здоров’я дає високі шанси прожити довге та щасливе життя.

Тож будьмо здоровими!

Залишити відповідь