Ви зараз переглядаєте Українська авторка потрапила у шортлист премії Emerging Europe Awards 2023

Українська авторка потрапила у шортлист премії Emerging Europe Awards 2023

Любов Якимчук зі збіркою «Абрикоси Донбасу» в короткому списку премії Emerging Europe Awards 2023! Українську авторку відзначили в категорії «People. Artistic Achievement» за прагнення авторки розповісти світовій спільноті про війну.

Emerging Europe Awards – це частина програми «Emerging Europe», що покликана продемонструвати та відзначити видатні ініціативи розвитку в Європі, а також прогресивну роботу організацій і окремих осіб, зокрема світових лідерів, які зробили внесок в успіх регіону. Місія програми полягає в сприянні соціальному, економічному та демократичному зростанню в 23 країнах Європи. Нещодавно у Видавництві Старого Лева вийшло оновлене перевидання збірки «Абрикоси Донбасу» Любові Якимчук.

«Абрикоси Донбасу» – це збірка про пережитий досвід війни та погляд на Донбас через світобачення письменниці. Збірка увійшла до рейтингу «10 найкращих українських книг про АТО» за версією українського Forbes, а вірші з книжки переклали десятьма мовами. Окрім того, минулоріч Любов Якимчук виступила на 64-й церемонії вручення премії Греммі з віршем «Молитва».

Це книга віршів, які захопили чисельних читачів по всьому світу. Ці вірші не лише проникають у душу, а й продирають нутро. Вони залишають наскрізні отвори у свідомості, крізь які прозирає та реальність, від якої хочеться затулитися долонями. Завдяки перекладам та виконанню на церемонії «Grammy» вони стали частиною світового контексту. «Абрикоси Донбасу» смакують водночас солодко й гірко, як любов і гнів.

Книга-номінантка чекає на своїх читачів у бібліотеці імені Дмитра Чижевського.

Залишити відповідь