Ви зараз переглядаєте Ой у весняному саду…

Ой у весняному саду…

До Міжнародного дня птахів в бібліотеці Чижевського відкрилася персональна фотовиставка Вадима Колєчкіна «Ой у весняному саду…»

Одним із захоплень історика Вадима Колєчкіна є любительські фото пернатих. Дванадцять чудових «фотопортретів» пташок, зроблених митцем під час «фотосесій» у мальовничих куточках Кропивницького, подарують відвідувачам естетичну насолоду і позитивні емоції.

На виставці представлені фото птахів, які можна зустріти у межах міста: в парках, скверах, біля будинків. Вони знайомі нам, тому що зустрічаємося з ними кожний день, ідучи на роботу, гуляючи парком, працюючи на городі або в саду. І в той же час незнайомі, бо більшість з нас не знає навіть, як вони називаються.

«У одного з водоймищ у районі Кропивницького я побачив пірникозу, або норця великого, яка сиділа на острівці з очерету. Птах не рухався і я подумав, що вона висиджує яйця. Через тиждень на водоймищі були хвилі і пірникоза підгортала очерет аби гніздо не залило. Я побачив три яйця. Через місяць далеко від берега уже плавали дві дорослі пташки з пташенятами на спині. Восени птахи відлетіли, а тепер пірникози знову тут», – поділився спостереженнями фотолюбитель.

Фотооб’єктив Вадима Колєчкіна вихоплює миттєвості з життя дятла, співочого дрозда, сойки, зозулі, одуда, вивільги, рибалочки, бджолоїдки.

«Зозулю бачив біля Черняхівки, потім у місті, а вдалося сфотографувати в районі Арнаутового», – розповів автор.

Тільки дятлів Вадиму Колєчкіну вдалося сфотографувати п’ять видів: великий строкатий дятел; сивий дятел, або жовна сива; дятел сирійський; малий строкатий дятел; дятел середній, або дятел швидкий.

«Яскраву вивільгу сфотографував минулої весни біля міського саду. Пташка вирізняється своїм забарвленням. У жодного з наших птахів немає таких яскравих жовтих кольорів у оперенні. Самець яскраво-жовтий, махові пера чорні зі світлими облямівками. Самиця зверху жовтувато-зелена, знизу блідо-жовта з повздовжніми чорними рисками», – зазначив фотограф.

Знайомство з фотовиставкою «Ой у весняному саду…» – це подорож у світ пернатих, який існує всередині галасливого міста і живе за своїми законами.

Експозиція працюватиме в головному холі бібліотеки Чижевського протягом місяця.

Запрошуємо до перегляду!

Залишити відповідь