Ви зараз переглядаєте Бібліотеки Кіровоградщини підвищують рівень цифрових навичок у своїх громадах

Бібліотеки Кіровоградщини підвищують рівень цифрових навичок у своїх громадах

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського навчає координаторів Хабів цифрової освіти на базі бібліотек Кіровоградщини у межах проєкту Української бібліотечної асоціації «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти». Спеціалізовані тренінги, що проводяться тренерами регіонального тренінгового центру Світланою Волковою та Наталею Андрійченко для бібліотекарів та експерткою-консультанткою Асоціації, кандидаткою історичних наук, доценткою Ярославою Сошинською, допоможуть в організації роботи Хабів цифрової освіти Кіровоградської області.

Проєкт реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що реалізується за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації.

Ініціатива впроваджується в усіх областях України у два етапи. Спершу організовують навчання для координаторів Хабів цифрової освіти області. А ті, своєю чергою, проведуть заняття із цифрової грамотності та нададуть консультації для відвідувачів бібліотек.

Проєкт покликаний допомогти координаторам створити Хаб цифрової освіти на базі бібліотеки або удосконалити діяльність вже існуючого. Для цього, зокрема, розглядаються підходи до організації роботи Хаба, надання основних та додаткових послуг і сервісів, розробки комунікаційної стратегії та створення контенту для соціальних мереж, а також компетентності координаторів.

Це вже другий етап спільної роботи партнерів над підвищенням інституційної спроможності бібліотек-Хабів країни. Минулого року ВГО Українська бібліотечна асоціація, UNDP та Швеція у співпраці із Мінцифрою реалізували аналогічний проєкт у 12 областях країни. У його межах, зокрема, розробили посібник «Бібліотеки – Хаби цифрової освіти», покликаний допомогти організувати ефективну діяльність Хабу цифрової освіти у бібліотеці.

@ula.org.ua
@UNDP in Ukraine / ПРООН в Україні
@SwedeninUA

Залишити відповідь