Ви зараз переглядаєте Цифрова безпека в сучасному світі

Цифрова безпека в сучасному світі

Наприкінці січня відзначається Міжнародний день захисту персональних даних і вже стало доброю традицією зустрічатися з молоддю у стінах ОУНБ ім. Дмитра Чижевського та спілкуватися на тему цифрової безпеки та інформаційної гігієни.

31 січня для студентів Кропивницького фахового коледжу харчування та торгівлі працівники Інтернет-центру провели вебкейс практичних порад «Цифрова безпека у сучасному суспільстві». Під час обговорення шляхів захисту особистої інформації і персональних даних розглянули методи зменшення ризиків зламу акаунтів соціальних мереж та месенджерів.

Здивування учасників заходу викликала демонстрація, як за допомогою онлайн-сервісів по перевірці унікальності паролів, можна дізнатися про недоліки і слабкі ланки паролю, яким ми користуємося, та визначити, як швидко його можна зламати.

Щоб зменшити вразливість і вільно користуватися всіма онлайн-сервісами Інтернету, потрібно підібрати зручні і надійні налаштування конфіденційності і безпеки на ґаджетах. Гарним помічником у цьому питанні стане сайт yak.dslua.org «Як? Практичні поради з цифрової безпеки», який допоможе оптимізувати безпеку пристроїв та сервісів.

Ми живемо в умовах, коли складно відокремити наше дозвілля, роботу, приватне життя, особисті контакти від інтернет-простору. Тому важливо кожному, хто використовує цифрові пристрої, володіти знаннями про базові правила цифрової безпеки, щоб зменшити ризики втрати цінної інформації. На завершення заходу організатори заходу побажали всім учасникам знайти баланс між комфортом та захистом при користуванні девайсами.

Залишити відповідь