Ви зараз переглядаєте Єлисаветградці сто років тому

Єлисаветградці сто років тому

До Дня міста в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відкрилась фотовиставка «Панство провінційного містечка: світ чоловіків початку ХХ століття».

Виставка є продовженням виставок світлин сторічної давнини з колекції Юрія Тютюшкіна. Перша була присвячена жінкам і називалась «Крізь об’єктив: жіночі образи очима єлисаветградських фотографів».

Побачити відкриття виставки можна за посиланням

Колекціонування – цікаве хобі, якому багато людей присвячує свій час з різних причин. Воно пробуджує тягу до знань, дисциплінує та розвиває, сприяє зниженню стресу, приносить інтелектуальне задоволення та допомагає соціалізуватися, розвиває увагу до деталей. У Юрія Тютюшкіна найбільша колекція світлин ХІХ-ХХ ст. у нашому місті.

Колекціонер надав більше 120 світлин єлисаветградців. Серед них портрети власника заводу в Єлисаветграді Яскульського, громадського діяча, члена Державної Думи від Херсонської губернії Варум-Секрета, управляючого заводом Ельворті Юнгмана, нотаріуса Якубовського та інших.

Цікавими виявились світлини молодих подружніх пар у весільному вбранні, сімейні фотокартки, на яких поважні глави сімей завжди сидять в центрі знімку. Окрема експозиція присвячена чоловікам у військовому однострої.

Юрій Тютюшкін розповів присутнім про те, як потрапили до нього ці світлини, про нелегку долю нащадків відомих єлисаветградців, закликав зберігати та обов’язково підписувати світлини з власного сімейного альбому.

Виставка буде експонуватися протягом місяця, тож всі охочі зможуть відвідати та насолодитися переглядом світлин, завітавши до відділу краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

Залишити відповідь