Ви зараз переглядаєте Стартували курси німецької мови для початківців

Стартували курси німецької мови для початківців

Нещодавно у відділі документів іноземними мовами стартували курси німецької мови для початківців. Разом із нашою викладачкою Оксаною наші відвідувачі почали своє знайомство з Німеччиною та мовою її жителів. Насамперед розглянули цікаві факти про німецьку мову. Вивчили свої перші німецькі слова та фрази: привітання та прощання, як назвати своє ім’я, як поцікавитися справами іншої людини, як вибачитися і подякувати тощо. Також слухачі нашого курсу переглянули уривок із навчального серіалу «Nicos Weg» про пригоди молодого іноземця Ніко в Німеччині. Заняття проминуло весело та цікаво, у жвавих невимушених розмовах. І ви ще маєте можливість приєднатися! Гайда до нас! А ось вам кілька цікавинок наостанок:

  • Німецька мова є однією з 10 найбільш поширених мов у світі, за що у 2006 році була занесена до Книги рекордів Гіннеса.

  • Роди німецьких іменників зовсім не співпадають з родами українських іменників. Наприклад, das Buch, das Mädchen – книга, дівчинка в німецький мові середнього роду, der Baum, der Rock – дерево, спідниця чоловічого роду, die Nase, die Tomate – ніс, помідор жіночого роду.

Залишити відповідь