Ви зараз переглядаєте Спадщина Миколи Давидова

Спадщина Миколи Давидова

Громада істориків та краєзнавців Кропивницького вітає появу науково-популярного видання «Микола Львович Давидов та його краєвидний сад», упорядковане Владиславом Сердюком.

Книга є комплексним поглядом на пам’ятку садово-паркового мистецтва більше відомого, як дендропарк «Веселі Боковеньки». Він був закладений 1860 року Давидовим поблизу його родового маєтку на річці Боковенька неподалік містечка Братолюбівка. Тоді воно входило в Олександрійський повіт Херсонської губернії, нині – Олександрійський район Кіровоградської області.

На сторінках видання допитливий читач може знайти інформацію не лише про фундатора ботанічного дива у центрі України, а й про тих, хто працював і працює у парку, ознайомитися з його історією, поринути в атмосферу зеленого світу, дізнатися про унікальні дерева та рослинність, історію їхньої появи у парку.

А для кращого знайомства з парком, упорядник добре проілюстрував видання планами, таблицями, схемами, світлинами та репродукціями майстрів живопису.

Відділ краєзнавства та колектив бібліотеки щиро вдячні Владиславу Анатолійовичу за такий цінний подарунок. Ми впевнені, що книга займе достойне місце серед видань нашої бібліотеки.

Окрема подяка Олександру Пасічняку, завдяки якому видання потрапило до нашого міста та книжкової колекції обласної книгозбірні.

Валентина Ногіна,
відділ краєзнавства

Залишити відповідь