Ви зараз переглядаєте З бібліотекарів у сафарі-амбасадори

З бібліотекарів у сафарі-амбасадори

Сертифікати сафарі-амбасадорів та гарний подарунок отримали співробітниці Орхуського центру екологічної інформації бібліотеки імені Дмитра Чижевського Аліна Осокіна, Вікторія Одегналова та Юлія Олейніченко за участь у програмі «Сафарі для громад 2021».

В липні цей проєкт на Кіровоградщині реалізували громадські організації «Плато» та «Молодіжний центр Кіровоградської області» за підтримки ПРООН в Україні у рамках Українського урбаністичного форуму.

«Сафарі для громад» – програма, яка діє в нашій країні вже третій рік. Її метою стало залучення активних жителів до пошуку природоорієнтованих рішень задля подолання місцевих екопроблем, пристосування до кліматичних змін та ліквідації наслідків нераціонального використання ресурсів.

В рамках програми люди навчаються бачити екологічні проблеми і розробляти інноваційні рішення, які співзвучні розвитку природних систем.

Команда Орхуського центру пройшла онлайн-навчання, присвячені екологічним рішенням, розробила природоорієнтований проєкт «Бібліотечна пергола: створюємо красу, затишок, комфорт» і позмагалася за фінансування цього проєкту.

Встановлення стаціонарної перголи на прибудинковій території бібліотеки надало б змогу створити затишний публічний простір для відпочинку жителів Кропивницького та комфортні умови при проведенні різнопланових заходів, зокрема й екологічної тематики: вуличних акцій, майстер-класів, виставок, при роботі з дітьми під час літніх канікул тощо.

«Ми дуже вдячні організаторам за такий чудовий набір інструментів для садівництва та суміші насіння 16 видів трав. Наступної весни вони вже будуть застосовані на бібліотечних клумбах. Нам не вдалося отримати гроші на реалізацію нашого проєкту, але ми сподіваємося знайти однодумців та залучити кошти для встановлення перголи», – зазначила завідуюча відділом документів з економічних, технічних та природничих наук бібліотеки Аліна Осокіна.

На переконання директорки ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентини Животовської, таких програм має бути більше.

«Для бібліотеки як мультикультурного центру участь в екологічно орієнтованих заходах є елементом повсякденної роботи. Більше десяти років в нас працює Орхуський центр екологічної інформації, чия діяльність впливає на формування сучасної екологічної самосвідомості жителів громад Кіровоградщини», – додала директорка книгозбірні.

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь