Ви зараз переглядаєте Рак – не вирок, а діагноз!

Рак – не вирок, а діагноз!

У лютому відзначається Всесвітній день боротьби проти раку. З лекцією про те, що потрібно знати про рак, перед студентами кропивницьких навчальних закладів виступила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

«Рак – це друга з основних причин смертності у світі після серцево-судинних захворювань. Чи не кожен мешканець Кіровоградської області чув про сумну статистику: регіон посідає перше місце за кількістю випадків онкологічних хвороб в Україні. Одним із найважливіших факторів подолання проблеми є профілактика та рання діагностика онкохвороб. Саме це дозволяє вчасно запобігти недузі або вилікувати її на якомога більш ранніх стадіях та повернути людину до повноцінного життя», – зазначила лікарка.

Які ж заходи профілактики? Як убезпечити себе від захворювання?

«Не паліть, відмовтеся від алкоголю, старайтеся дотримуватися здорового способу життя, здійснюйте профілактику інфекційних захворювань, захищайте шкіру від УФ випромінювання, споживайте здорову їжу. Будьте здорові та пам’ятайте, що краще запобігати захворюванню, аніж його лікувати», – наголосила пані Оперчук.

Такі зустрічі з фахівцями необхідні. Саме в бібліотеці імені Дмитра Чижевського, яка має широке коло друзів і партнерів та є осередком просвітництва, відбуваються корисні заходи. Адже попередження захворюваності, утвердження здорового способу життя – важлива складова збереження здоров’я молоді.

Відео лекції можна подивитись за посиланням.

Залишити відповідь