Ви зараз переглядаєте Ретро-виставку презентовано у бібліотеці Чижевського

Ретро-виставку презентовано у бібліотеці Чижевського

Минулого понеділка у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського було людно. Культурна спільнота Кропивницького завітала на презентацію ретро-виставки, присвяченої 100-річчю з дня народження художника, скульптора Сергія Пилиповича Філімонова.

Містяни старшого покоління добре пам’ятають Сергія Пилиповича, який у повоєнні роки стояв біля джерел створення Кіровоградського товариства художників.

Здібний юнак освіту здобував у Ленінградському художньому училищі. Навчання перервала німецько-радянська війна, учасником якої він став. Воював на Брянському фронті, брав участь у визволенні Кіровограда від окупантів. Після війни залишився у нашому місті.

Працював методистом Кіровоградського обласного Будинку народної творчості, художником-оформлювачем виробничо-художніх майстерень Худфонда України, головним художником Кіровоградського обласного управління кінофікації, художником ДТСААФ, викладачем Кіровоградської дитячої художньої школи.

Його роботи неодноразово експонувалися на художніх виставках в краєзнавчому музеї, у будинку народної творчості.

Після смерті митця у 2006 році багато чисельну колекцію робіт Сергія Філімонова зберіг його син Володимир, і в рік 100-річного ювілею батька представив у головній книгозбірні області.

Експозиція складається з 84 робіт, серед яких живопис, графіка, скульптура. Пейзажі, натюрморти, полотна історичної та побутової тематики, портрети вражають високим рівнем майстерності та професіоналізму. До того ж роботи Сергія Пилиповича – яскрава ілюстрація життя нашої країни і нашого міста у 1940-1970-і роки минулого століття.

Під час презентації багато теплих слів прозвучало на адресу сина Сергія Філімонова Володимира – художника і геральдиста, двічі лауреата обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка (2010, 2016). Саме завдяки йому ми маємо можливість ознайомитися з творчістю талановитого майстра пензля.

Запрошуємо до перегляду виставки до відділу мистецтв.

Вхід за читацьким квитком.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв

Залишити відповідь