Ви зараз переглядаєте Поробки з переробки

Поробки з переробки

Рециклінг – це процес переробки відходів у матеріал, який можна використовувати повторно. Також рециклінгом називають виготовлення з вторинної сировини нових матеріалів і товарів. З розвитком промислового виробництва та зростанням споживання товарів населенням збільшується кількість промислових відходів та сміття. Для зменшення навантаження на екологію потрібна вторинна переробка відходів.

15 листопада Всесвітній день рециклінгу. Дата, покликана звернути увагу до проблеми екології, які стоять перед суспільством. Офіційний старт події започатковано 15 листопада 1997 року в США екологічною акцією під назвою «Єдиний день переробки відходів». Поступово цю дату почали відзначати у багатьох країнах і вона вийшла на міжнародний рівень.

Напередодні цього дня співробітники Орхуського центру екологічної інформації бібліотеки Чижевського спільно з керівництвом Школи моделей та естетичного виховання MIX Models організували майстер-клас «Поробки з переробки» для юних моделей. Ми розуміємо, що майбутнє за нашими дітьми і важливо зараз розвивати у них екологічну культуру. Тож ми вирішили провести Всесвітній день рециклінгу у творчому форматі і використати вторинну сировину для майстер-класів.

Вихованці школи моделей створювали з використаних паперових стаканчиків та опалого листя моделі суконь у романтичному стилі.

Паперові стаканчики не тільки практичні й зручні, але й здатні надихнути на творчість: на них можна малювати, писати, прикрашати глітерами тощо. Опале листя – це те, з чим ми зустрічаємося кожного дня восени. Але коли людина спалює це листя, вона приносить шкоду і природі, і сама собі. Під час майстер-класу діти із захопленням поринули у світ фантазії та творчості. У них була унікальна можливість створити дизайн суконь для ляльок з паперових стаканчиків за власними малюнками та ескізів суконь з листя.

Такий формат проведення екологічних заходів дозволяє ефективніше подати інформацію про необхідність роздільного збору відходів та усвідомлене їх використання.

Залишити відповідь