Ви зараз переглядаєте Подорож в осінню казку Сухомлинського

Подорож в осінню казку Сухомлинського

Без казки – живої, яскравої, яка заволоділа свідомістю і почуттям дітей, неможливо уявити мислення і дитяче мовлення. В цьому був переконаний Василь Сухомлинський.

В бібліотеці Чижевського триває проєкт «Посіяти в душі добро», присвячений 105-й річниці від дня народження нашого видатного земляка.

Ми, дорослі, сприймаємо Василя Олександровича перш за все як педагога, а молоде покоління українців спочатку знайомиться з ним як дитячим письменником. Про це у відділі абонементу розповіли розумники і розумниці, які вчаться в ліцеї «Нова українська школа». Вони знають і люблять багато казок Сухомлинського, тож залюбки слухали його оповідання про осінь. Їх у Василя Олександровича дуже багато: «Дівчинка і ромашка», «П’ять дубів», «Як починається осінь», «Сонце і Сонечко», «Ялинка і Липа», «Осінній клен», «Старий пень», «Дід Осінник», «Чорнобривці», «Прогулянка до лісу», «Соромно перед соловейком», «Зелене та рум’яне яблучка» та інші.

У краєзнавчому відділі дівчатка та хлопчики дивились мультфільми, створені за мотивами творів Сухомлинського, складали прислів’я і приказки на тему добра та обговорювали побачене та почуте.

Натхненні чудовими сюжетами, діти намалювали улюблених героїв та залишили їх у подарунок книгозбірні. Запрошуємо усіх до бібліотеки Чижевського побачити дитячі шедеври, створені за мотивами мудрих казок великого Вчителя.

Залишити відповідь