Ви зараз переглядаєте Правда про Голодомор в Україні

Правда про Голодомор в Україні

90 років тому Україна пережила страшну трагедію Голодомору. Штучно створений у 1932-1933 роках, він став злочином геноциду проти цивільного населення нашої країни у мирний час. Аналогів подібним злочинам у світовій історії як за масштабом, так і за жорстокістю методів його здійснення немає.

До трагедії Голодомору українського народу у відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського відбулася публічна лекція «Правда про Голодомор в Україні». Її для курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ прочитав історик, старший редактор Регіонального центру наукових досліджень з історії України Сергій Мілютін.

Багато десятиліть тема Голодомору перебувала під суворою забороною. Люди старшого покоління, яким вдалося пережити цю трагедію, не наважувалися говорити про неї публічно. І лише після здобуття Україною незалежності правда про Голодомор розкривається всіма своїми страшними реаліями.

Від організованого більшовиками голоду гинули мільйони українців, а цивілізована Європа байдуже споглядала. Лідери європейських країн та США на той час не продемонстрували рішучості і єдності дій задля порятунку від штучного голоду населення України.

На серпень 2023 року парламенти 28 країн світу визнали Голодомор геноцидом українців. Історики та науковці усе більше відкривають документів, які підтверджують слова тисяч свідків і розкривають нові деталі злочину комуністичного режиму.

Правда про Голодомор живе в українських родинах і свідчить про духовну нескореність нації. Пам’ятаймо і шануймо тих, хто був заморений голодом тоталітарною машиною більшовизму.

Залишити відповідь