Ви зараз переглядаєте Посіяти в душі добро

Посіяти в душі добро

У рамках відзначення 105-річниці від дня народження відомого педагога, мислителя, дитячого письменника, нашого земляка Василя Олександровича Сухомлинського в бібліотеці Чижевського тривають цікаві заходи.

Так, у відділі обслуговування користувачів відбулось інтерактивне читання «Посіяти в душі добро». Традиційне знайомство з життєвим та творчим шляхом славетного педагога переросло в читання книги «Я розповім вам казку». Інсценізація твору Василя Олександровича «Списав задачу» підтвердила прислів’я, що одному читати добре, та разом – краще. Шестикласники школи «Крок» активно долучитись до обговорення оповідань, ділилися враженнями, висловлювали власні думки та презентували власні ілюстрації до оповідань, що сподобались.

Учням школи «Мозаїка» зустріч зі світом Сухомлинського влаштували у відділі краєзнавства. Діти з великою уважністю слухали казки, а потім разом обговорювали, що таке «сміливість», «дружба» та «любов до батьківщини».

За своє життя Сухомлинський написав півтори тисячі казок і оповідань для дітей! Вони чудові: коротенькі, проте дуже змістовні. Вони навчають любити рідну землю, поважати старших, бути добрими, чуйними та надихають на творчість.

Впевнені, що зернятка мудрості, які посіяв письменник, проростуть у дитячих душах і дадуть щедрий урожай.

Залишити відповідь