Ви зараз переглядаєте Єлисаветград на поштовій листівці

Єлисаветград на поштовій листівці

26 cічня 2021 р. у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського відбулася презентація сигнального примірника книги “Єлисаветград на поштовій листівці”, яку упорядкували відомі кропивницькі краєзнавці Володимир Поліщук та Юрій Тютюшкін. Книгу готує до друку одне з кращих видавництв нашого міста – “Імекс – ЛТД”.

До видання увійшли листівки з видами нашого міста з приватних колекцій філокартистів Юрія Тютюшкіна, Володимира Могилюка, Сергія Коваленка та Миколи Цуканова. Це листівки дореволюційних видавництв Д. Єфимова, “Контрагентство друку”, “Контрагентство О.С. Суворіна і Ко”; єлисаветградських книжкових магазинів Ф. Сановича, І. Золотарьова, М. Слуцького, М. Варшавського А. Гольденберга та ін.

На презентацію завітали представники творчої інтелігенції Кропивницького та шанувальники філокартії і краєзнавства.

Модераторка заходу – завідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова відразу перетворила дійство на жвавий діалог між авторами видання та учасниками презентації. Мова йшла про книгу “Єлисаветград на поштовій листівці”, про історію зібрання видових листівок Юрія Тютюшкіна, про архітектуру нашого міста кінця ХІХ, початку ХХ століть.

Заступник директора обласного краєзнавчого музею Павло Рибалко та науковець приватної галереї “Єлисаветград” Сергій Каракулін  висловили слова щирої подяки В. Поліщуку і Ю. Тютюшкіну за подвижництво та збереження історичної пам’яті.

Гості задавали упорядникам книги багато запитань, цікавились подальшими планами краєзнавців.

Завершився захід виступом директора Державного архіву Кіровоградської області Олега Бабенка та врученням відзнак упорядникам книги: Ю. Тютюшкіну – “Почесної грамоти” від Державного архіву Кіровоградської області та диплому “Почесний краєзнавець Кіровоградщини”; В. Поліщуку – двох подяк від Національної спілки краєзнавців України та  Державного архіву Кіровоградської області.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з виставкою оригіналів поштових листівок з видами старого Єлисаветграда із приватного зібрання Юрія Тютюшкіна.

Катерина Лісняк,
бібліотекар відділу мистецтв

Залишити відповідь