Ви зараз переглядаєте Інформаційна платформа з питань праці: безпечні польові роботи під час війни

Інформаційна платформа з питань праці: безпечні польові роботи під час війни

Організації безпечних умов праці у сільському господарстві під час війни була присвячена чергова зустріч в рамках проєкту «Інформаційна платформа з питань праці», який минулого року бібліотека Чижевського започаткувала спільно з Управлінням Держпраці у Кіровоградській області.

Головне. В Україні заради створення безпечних і безаварійних умов праці та мінімізації ризиків виникнення нещасних випадків під час проведення весняно-польових робіт в умовах воєнних дій:

  • заборонено проведення посівної у регіонах, що розташовані безпосередньо у зонах ведення бойових дій та на незначній відстані від них;
  • в інших зонах перед початком роботи проводяться перевірки сільськогосподарських угідь та прилеглих ділянок щодо наявності снарядів, вибухових пристроїв та інших предметів і матеріалів, що можуть створити загрозу працівникам.

Як розповіла начальниця відділу нагляду в АПК та соціально-культурній сфері Ірина Чирва, фермери та власники сільськогосподарських підприємств повинні розробити та затвердити технічні схеми пересування працівників та техніки, а також схеми виконання робіт, з усіма аспектами безпечної організації виробничих процесів.

Вона надала поради, як розробити план реагування на надзвичайні ситуації та провести позапланові інструктажі з питань захисту людей у разі початку артилерійських обстрілів, бомбардувань тощо.

Наголосила на індивідуальних та колективних засобах захисту, нещасних випадках на виробництві внаслідок ведення бойових дій, наданні обласним управлінням Держпраці адміністративних послуг під час воєнного стану та інше.

Відео заходу можна подивитись на бібліотечних сторінках у Facebook та YouTube.

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь