Ви зараз переглядаєте Покращення діджитал-знань за допомогою сервісу “Дія”

Покращення діджитал-знань за допомогою сервісу “Дія”

В хабі цифрової освіти Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбувся стрім «Покращення діджитал-знань за допомогою сервісу “Дія”». Бібліотекарки-менеджерки цифрової грамотності Наталія Андрійченко та Світлана Волкова представили новинки порталу та мобільного застосунку «Дія».

Слухачам запропонували огляд нових освітніх серіалів, які містять корисні техніки щодо подолання стресових станів, методи роботи з булінгом, практики освітньої психології, планування персонального бюджету, поради з працевлаштування, рекомендації щодо підходів до цифрової трансформації в громадах.

Рекомендуючи присутнім нові онлайн-послуги на порталі «Дія», фахівчині представили алгоритм отримання витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ФОП та громадських формувань, замовлення державної допомоги сім’ям з дітьми та калькулятор для процедури розмитнення авто.

Учасники тренінгу за допомогою тьюторів розглянули оновлені функції мобільного застосунку, розробленого Міністерством цифрової трансформації України та призначеного для зберігання основних документів у цифровому вигляді. За допомогою додатка можна отримати не тільки документи, а й послуги, кількість, яких постійно змінюється. Оскільки функціонал мобільного додатку «Дія» обмежений, то в ньому можна отримати самі необхідні чи найактуальніші довідки. На сьогодні це послуги, які необхідні в першу чергу постраждалим від російської агресії та внутрішньо переміщеним особам. Покрокову інструкцію практичної навігації застосунком, отримання довідки чи послуги розробники надають у розділі «Питання та відповіді». Застосунок «Дія» – це реалізація програми Президента України «Держава у смартфоні».

Залишити відповідь