Ви зараз переглядаєте Візерунки дивні нитка підказала

Візерунки дивні нитка підказала

Виставка вишивки «Візерунки дивні нитка підказала» відкрилася у відділі документів з економічних технічних та природничих наук. Вона стала результатом творчого доробку Раїси Іванівни та Наталії Іванівни Кіцул. Авторки презентували понад 60 різноманітних робіт.

Вишивкою Раїса Іванівна займається понад пів століття років, а її донька – майже його чверть. Вражає жанрове розмаїття виставки та досконале володіння технікою вишивки хрестиком.

Здалеку орнаменти можуть здаватись машинною вишивкою, але все це створено за допомогою голки та ниток – умілими руками вишивальниць. Вони працюють із звичайними сучасними матеріалами, створюючи оригінальні вироби. Милуючись весільними рушниками, серветками, одягом та подушками з національними українськими орнаментами, розумієш, яка ж таки гарна та неперевершена українська вишивка!

 Українська вишивка – неперевершене явище в культурі нашого народу. Молодь усе більше захоплюється вишитим одягом, адже це красиво, модно та патріотично. Випускні вечори, весілля, державні й церковні свята та інші урочистості проходять у вбранні з вишитими елементами. І головне – вишитий одяг усім до лиця, незалежно від віку і статі.

Всіх шанувальників вишивки запрошуємо відвідати виставку, яка діятиме потягом місяця.

Юлія Олейніченко, відділ документів з економічних, технічних та природничих наук

Залишити відповідь