Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: перша домедична допомога

Батьківський клуб: перша домедична допомога

На черговому засіданні Батьківського клубу відбувся тренінг із першої домедичної допомоги для родин з дітьми. Навички першої допомоги корисні й у мирний час – що вже й казати про воєнний. Адже від правильного алгоритму дій буде залежати стан потерпілого і чи буде він жити. Саме перша домедична допомога може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини, поки не приїде швидка допомога.

Тренінг провела сімейна лікарка та тренерка Тамілла Асрієва. Він поєднав елементи теорії та практичного відпрацювання навичок надання допомоги. Основну увагу під час практичної частини зосередили на проведенні серцево-легеневої реанімації, допомозі при порушені прохідності дихальних шляхів, задусі, а також на тому, як допомогти людині під час епілептичного нападу.

Сьогодні кожному із нас необхідно знати правила домедичної допомоги – адже саме це може врятувати життя або, як мінімум, запобігти ускладненням. І головне правило, яке варто запам’ятати кожному, – надавайте домедичну допомогу іншим лише у разі, якщо ви знаходитесь у безпеці.

Батьківський клуб відбувся у межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом “Безпечне майбутнє” за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

До нових зустріч!

Залишити відповідь