Ви зараз переглядаєте Відповідальність батьків за вчинки підлітків

Відповідальність батьків за вчинки підлітків

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я бібліотеки Чижевського відбулось чергове засідання Батьківського клубу. Тема важлива і актуальна: «Відповідальність батьків за вчинки підлітків». Спікер – офіцер поліції Антон Левандовський – розповів про права та обов’язки батьків щодо виховання дітей в сім’ї та поза нею. Адже роль сім’ї у вихованні дітей — велика і відповідальна.

Саме батьки є першими вихователями, які розвивають у дитини мову і мислення, волю і почуття, формують інтереси, здібності, виховують любов до знань, допитливість, спостережливість, працьовитість. Питання належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми, відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків завжди є важливими й актуальними.

«Потрібно пам’ятати, що виховання дітей – відповідальна справа. Розуміння між батьками, взаємоповага, підтримка, баланс сімейного та особистого життя, самореалізація, змістовне дозвілля, спільна участь у вихованні дітей, рівний розподіл домашньої роботи, створюють сімейне середовище, сприятливе для розвитку дитини, дотримання її прав, формування гармонійної особистості», – зазначив спікер.

Присутні активно обговорювали тему засідання, коментували випадки із свого сімейного життя та ставили питання, що їх турбували. Захід був корисним для батьків та дітей.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні засідання Батьківського клубу для обговорення актуальних тем у вихованні всебічно розвиненої особистості.

Залишити відповідь