Ви зараз переглядаєте Знай і бережи спадок поколінь

Знай і бережи спадок поколінь

18 квітня щорічно у світі відзначають Міжнародний день пам’яток і визначних місць. З нагоди свята співробітники інформаційно-бібліографічного відділу провели вуличну акцію «Знай і бережи спадок поколінь» з метою привернути увагу мешканців та гостей міста до історико-культурних надбань українського народу.

Кожен охочий міг перевірити власні знання про визначні пам’ятки історії і культури, а також дивовижні куточки природи України і рідного Кропивницького, взявши участь у вікторинах.

Родзинкою вікторин було те, що учасники мали визначити місцезнаходження пам’ятки і відповідно до нього прикріпити стікер із її назвою на мапі України або на мапі нашого міста. Для підказки можна було скористатися виданнями з мінівиставки книжок за темою заходу, які приготували і популяризували фахівці відділу.

Відвідувачі жваво цікавилися книгами, охоче брали участь у вікторинах. Серед учасників акції було чимало переселенців, вони розповідали, що хочуть більше дізнатися про історію та культуру нашого краю і Кропивницького.

Приємно і показово, що деякі перехожі виявилися вельми обізнаними у питаннях історичного краєзнавства.

Залишити відповідь