Ви зараз переглядаєте Передчуття в картинах Ольги Краснопольської

Передчуття в картинах Ольги Краснопольської

24 серпня – 31 рік Незалежності України! В рамках відзначення цієї події в бібліотеці імені Дмитра Чижевського відбувся перший святковий захід – відбулось відкриття виставки картин Ольги Краснопольської під назвою «Передчуття».

Хол третього поверху перетворився на сучасний арт-простір, де представлено понад 40 картин художниці: портрети, міські пейзажі, квіткові натюрморти, абстракція, оригінальні тематичні композиції та ін. Крім цього виставку доповнила інсталяція – три фігури янголів, які тримають червону нитку – символ життя.

Привітати Ольгу Краснопольську з відкриттям виставки прийшли друзі, партнери та просто шанувальники її таланту. Слід зазначити, що це перша така велика виставка мисткині.

«Дуже приємно, що наша партнерка, подруга пані Ольга виставляє сьогодні велику, гарну виставку саме в нашій бібліотеці… Оля, я вам дуже вдячна, що Ви разом з нами! Бажаю Вам ще багато творчих успіхів…», – зазначила директорка бібліотеки Валентина Животовська.

Характеризуючи Ольгу Краснопольську, Світлана Ушакова, завідувачка відділом мистецтв, підкреслила: «Ольгу Краснопольську всі знають як найусміхненішого художника нашого міста, людина, яка комунікує з будь-яким віком…Ми в бібліотеці вважаємо її частиною нашої бібліотечної родини..».

І дійсно, Ольга вже багато років поспіль проводить у відділі мистецтв навчання для різного віку дітей. Її веселий і легкий характер знають всі постійні відвідувачі бібліотеки.

Крім картин до уваги глядачів була представлена невелика книжкова виставка видавництва Імекс, художником-ілюстратором яких є Ольга Краснопольська.

Багато питань у глядачів виникало стосовно червоної нитки, яка, як лейтмотив проходить через всі картини. Кожен інтерпретував цей символ по-своєму. Сама художниця розповідає:

«Виставка у нас народилася відносно спонтанно. Більшість робіт приїхало із виставки зі Світловодська, яку відкривали 21 лютого 2022 року. Коли я працювала над останніми роботами 2021-2022 років взимку, це передчуття тривоги стояло у мене за спиною… Вперше в житті у мене «поперла» абстракція. А взагалі абстракція для мене дуже важкий напрямок…В січні з’явився «Біль», потім з’явилася «Самотність» і далі пішли «Тривога», «Серце». Три постаті – це не просто чорні янголи, це воїни, це янголи-воїни, вони схожі на лицарів мені стали коли виросли. І, можливо, ці янголи-воїни стоять у нас за спинами, і янголи-воїни тримають цю тонку нитку життя… Неважливо, що я намалювала. Важливо, що ви побачили…».

Запрошуємо усіх охочих до книгозбірні відвідати сучасну, неймовірну виставку.

Залишити відповідь