Ви зараз переглядаєте Наркотики – зло! Дізнайся про наслідки – врятуй своє життя

Наркотики – зло! Дізнайся про наслідки – врятуй своє життя

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я головної книгозбірні області відбулось чергове засідання Батьківського клубу на тему «Вживання наркотичних речовин: причини і наслідки». Адже наркотики – не просто речовини, що наносять шкоду здоров’ю. Вони стрімко і незворотньо руйнують організм і особистість людини. Споживання наркотиків стало частиною молодіжного дозвілля, захоплює все нові клуби, дискотеки, навчальні заклади, двори. Щоб протидіяти цьому злу, попередити незворотні процеси у житті дітей та підлітків і проводяться такі заходи. Тему «Вживання наркотичних речовин підлітками: причини та наслідки» висвітлили працівники патрульної поліції Ольга Варіченко та Антон Левандовський.

На заході були присутні батьки з дітьми різного віку, які уважно дивились та слухали презентацію. Спікери зазначили, що особливе занепокоєння викликає той факт, що у наркоманії – «молоде обличчя». Основне число людей, що споживають наркотики, зараз становить підростаюче покоління – молоді люди у віці від 14 до 30 років. Світ наркоманів сьогодні наблизився до кожного з нас. Все частіше ми говоримо про них, читаємо в пресі, чуємо про трагедії, що сталися в сім’ях знайомих, виною яких стали наркотики.

«Батьки мають бути уважними до своїх дітей, до їх проблем, щоб не допустити непоправного – вживання наркотиків. Адже систематичний вжиток наркотику з часом провокує неврологічні, психічні розлади, вражаються внутрішні органи; розвивається соціальна деградація»,– зазначили доповідачі.

Рішення проблеми наркоманії в цілому сьогодні стає однією з важливих задач суспільства. У наркотиків, бездоглядності, дитячої та підліткової злочинності є альтернатива. Це мистецтво і спорт, це краса і світ, це здоровий спосіб життя.

«Діти гідні того, щоб жити яскравим, насиченим, здоровим життям, вільним від наркотиків. За це варто боротися», – підсумували поліцейські.

Дякуємо за активну участь та потрібну інформацію! Наступне засідання обіцяє бути таким же цікавим та корисним.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запис Батьківського клубу можна подивитись за посиланням.

Залишити відповідь