Ви зараз переглядаєте Нові інструменти для бібліотекарів з цифрової грамотності

Нові інструменти для бібліотекарів з цифрової грамотності

Обласна бібліотека імені Дмитра Чижевського як Хаб з цифрової освіти допомагає колегам-бібліотекарям області підвищувати рівень з цифрової грамотності.

Тренерки Хабу Наталя Андрійченко та Світлана Волкова провели онлайн-вебінар та ознайомили слухачів з Рамкою цифрових компетентностей для бібліотекарів, яку було створено як єдиний стандарт цифрових компетентностей у бібліотечній сфері. Бібліотеки — простори для навчання впродовж життя. Працівники бібліотек допомагають мешканцям громад опанувати нові технології та розвивати їхні цифрові навички. Щоб ефективно навчати користувачів та якісніше надавати їм послуги, важливо, щоб бібліотекарі мали достатні знання і навички у галузі цифрової грамотності і постійно навчалися та вдосконалювали їх. Саме Рамка, створена за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та за фінансування Швеції, сприятиме ефективній системі підготовки й підвищенню кваліфікації бібліотечних працівників, допоможе в систематизації, визначенні та розвитку необхідних навичок і знань в умовах стрімкого розвитку цифрових технологій.

Тест Цифрограм для бібліотекарів допоможе оцінити рівень цифрової грамотності, виявити сильні сторони та прогалини у володінні професійними цифровими навичками.

Нова Рамка цифрової компетентності та тест Цифрограм для бібліотечних працівників розміщені на Дія.Освіта.

Залишити відповідь