Ви зараз переглядаєте Непомітне джерело

Непомітне джерело

У відділі рідкісних та цінних видань бібліотеки Чижевського відбулась творча зустріч з автором поетичних збірок «Непомітне джерело», «Дзеркало» та «За дверима» Миколою Тупчієнком.

Микола Тупчієнко – знана постать не тільки в нашому краї, але й в усій Україні та за її межами. Він відомий археолог, історик, викладач, а також талановитий поет і філософ.

Під час зустрічі він поділився з аудиторією історіями про те, як народжувалися його поетичні рядки, як прийшло рішення друкувати збірки, а також розповів багато цікавих фактів зі свого життя.

З особливим інтересом присутні слухали поезії у виконанні самого автора. Його читання були настільки проникливими та емоційними, що здавалося, ніби кожне слово несе особливе значення і звертається до душі слухача.

«Переплітаючи в поетичних рядках християнські та суфійські джерела, Микола Тупчієнко в своїх книжках виступає то як філософ-містик, то філософ-гностик, то як філософ-діалектик», – охарактеризував поезії Тупчієнка поет і публіцист Роман Любарський, який є автором передмов до всіх збірок Миколи Петровича. Ця характеристика чудово відображає багатогранність та глибину творчості Тупчієнка.

Творча зустріч завершилась у піднесеній атмосфері, що свідчило про те, наскільки глибоко запали в серця присутніх поетичні твори та особисті історії Миколи Тупчієнка.

Залишити відповідь