Ви зараз переглядаєте Навколо світу за…

Навколо світу за…

Герою знаменитого роману Жюля Верна знадобилося 80 днів, щоб об’їхати навколо світу. Нині, завдяки віртуальним екскурсіям, таку подорож може здійснити кожен. Потрібен лише комп’ютер та стабільний інтернет. Такий вид онлайн-дозвілля дозволяє подорожувати містами всьому світу, побачити Лувр, Ейфелеву вежу, Статую Свободи, Великий Каньйон, швейцарські Альпи, не встаючи з стільця.

Перші картографічні послуги інтернету з’явилися на початку 2000-х. Спочатку були точки на мапі з фото магазинів, ресторанів, кафе тощо. З розвитком цифрової фотографії знімки ставали більшими і об’ємнішими, що дозволило об’єднати їх у єдине полотно з вулиць, будинків, навіть цілих міст, якими можна здійснювати віртуальні екскурсії.

Найвідомішим подібним сервісом сьогодні є Google Maps. Достатньо ввести в пошуковий рядок браузера Chrome адресу або назву якоїсь локації у світі, клацнути на вкладку «Карти» та перейти у фото. А далі за допомогою миші можна переміщатись між зображеннями на невеликі відстані та переглядати фотореалістичне оточення.

На зустрічі в освітньому просторі ChromJunior юні мандрівники вчились планувати і прокладати маршрути та подорожували містом мрії Кіото, стояти на верхівці Джомолунгми. Із захопленням вони розглядали хмарочоси Крайслер Білдінг, Бурдж Халіфа, Шанхайський всесвітній фінансовий центр та гуляли вздовж найвідоміших вулиць, таких як Ломбард стріт, Голлівудська алея слави, Бульвар Ла-Рамбла.

Мандрівка навколо світу вдалася!

Залишити відповідь