Ви зараз переглядаєте Монтгомері Сай «Душа восьминога: неймовірне дослідження див свідомості»

Монтгомері Сай «Душа восьминога: неймовірне дослідження див свідомості»

Чи замислювалися ви над питанням наявності інтелекту у інших істот? Багатьом з нас і досі імпонує думка, що людина – єдина розумна істота з розвинутим інтелектом на планеті. Авторка книги «Душа восьминога: неймовірне дослідження див свідомості» Монтгомері Сай доводить, що восьминоги дуже розумні і винахідливі, мають власні відчуття і особистісні риси. Ці неймовірні тварини з легкістю запам’ятовують і розпізнають людей по обличчях, розгадують головоломки і як справжні шпигуни можуть непомітно втекти зі свого акваріума. Вони досягли неймовірної майстерності у маскуванні, підлаштовуючи свій покрив кольором і текстурою під будь-яку поверхню.

Книга побудована у вигляді нотаток натураліста, в яких авторка ділиться цікавою інформацією і спостереженнями за тваринами в акваріумі Нової Англії і Сієтла. Монтгомері Сай відвідала наукові симпозіуми, пов’язані з темою її досліджень, побувала в кількох наукових експедиціях, де безпосередньо поспілкувалася із цими підводними істотами у їх природному середовищі під час дайвінгу.

Окрім морських мешканців, в книзі велика увага приділяється людям, які займаються питаннями збереження біорізноманіття океанічних глибин: дослідникам та волонтерам. Вони, як справжні ентузіасти, не жаліють часу на роботу і спілкування з підводним світом, знаходячи в цьому розраду і душевний спокій.

Книга написана про загадковий і таємничий світ восьминогів з таким захопленням, що, прочитавши її, неможливо залишитися осторонь і не проникнути повагою до цих неймовірних тварин. Тож пропонуємо вам дивовижну подорож у підводний світ з найрозумнішими молюсками, у котрих є емоції й душа. З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

Залишити відповідь